Verlaten gang en de ontdekking van…

Het zit weleens mee, het zit weleens tegen, niet altijd zon ook weleens regen. En wanneer die regen overgaat in een drup, kan ik me voorbereiden op alle druppels die mij nog te wachten staan. Dacht ik even dat er een eind aan de tunnel zou gaan komen, is die hoop sinds gisteren de grond ingeboord. Mij n lichaam schijnt er eigen wetmatigheden op na te houden en wat mijn direct toekomst betreft kan ik me klaar maken om… Twee keer ging mijn bovenbeen open, tot twee keer toe hebben chirurgen zich ontfermt over mijn kop en mijn mogelijke hals en wanneer er straks sprake is van een vasculaire necrose, geeft dit aan dat zich inwendig een stervensproces voordoet.

Nu doe ik wel alsof het een geval van pech is, het is alleen heel lastig om de moed die ik heb erin te houden, vermits ik niet weet waar aan toe te zijn Is er sprake van een bacterie die opspeelt, is het simpelweg een kwestie van broze botten of doet zich een niet nader te verklaren proces voor waar ik me nauwelijks tegen kan gaan wapenen. En wanneer ik weer eens een bericht de wereld in stuur waarin ik aangeef hoe de vlag ervoor hangt, ben ik wel weer geroerd door de reacties die daarop volgen.

Dikke pech, een pech die zich ook eens voordeed toen mijn vader door een septische shock alsnog het loodje legde. Maar dat was in een andere tijd en onder totaal ander omstandigheden, maar dat zijn pech momenteel door mijn kop speelt, ook dat valt niet te ontkennen. Maar gelukkig kan ik terugvallen op Ria en vrienden die mij alle goed toewensen, worden elders kaarsje aangestoken en maak ik me op om ook vandaag naar de fysiotherapie te gaan en mogelijk ook mijn lange nagels van mijn tenen onder handen te laten nemen.

Dat mijn eetlust het op dit moment wat af laat weten is een ander dingetje en dat mijn gewicht door al dat staal straks zal geen verminderen wanneer de platen worden verwijderd en deze vervangen worden door roestvrij staal en titanium, ook dat is van een andere orde.

een volgende tunnel!

Dus dat ene plaatje van die verlaten gang en het feit dat zich daar de kamer bevond van de arts die mij het bericht mededeelde…