Vernaggelen!

Om een foto te vernaggelen, hoef ik niet eens zoveel moeite te doen. Gewoon een kwestie van een pen pakken, wat lijntjes trekken en dan het resultaat als een (onverantwoorde) artistieke improvisatie onder de aandacht van anderen gaan brengen. Ik pleeg plagiaat, ga er met een foto van een werk van een ander vandoor en heb dan het genoegen om daar een afdruk van te laten maken. Want hoe ruim kun je een landschap interpreteren?


Is het dat wat je om je heen ziet ( de realiteit) met wat verlate koeien in een wei, een grasland dat onder water staat, dan wel het maken van een diorama waar je je creatieve uitspattingen op bot gaat vieren? Of ga je beelden met elkaar vermengen in een oase van licht, het geluid dat is verstomd dan wel dat je de wereld volgens jezelf van een ideaal weet te voorzien?


Ook ik klooi maar wat aan, het resultaat is bepaald niet om over naar huis te schrijven en wanneer alle eendjes in het water zwemmen, doen de vissen dit waarschijnlijk ook. Ben leuk bezig geweest en het resultaat van mijn inspanningen is dat wat hier nu zichtbaar wordt. Omlijningen en kleuren die alleen maar door een dooie haring met wat zuur naar voren worden gebracht…