Verrassing!

Altijd weer verrassend… met wat voor beelden ik nu weer thuiskom! Want als een ander je niet weet te verrassen, kun je dit hooguit zelf gaan doen. Wanneer Kees mij vraagt om met hem op pad te gaan, hij wederom iets heeft bedacht dat het kader van de Kunst10Daagse in Bergen ten goede komt, kan ik niet veel meer doen dan op zijn verzoek in te gaan. Hetgeen dan weer leidt tot een wederzijds genoegen. waarin dank daarvoor op onze plaats is, komt de gelegenheid die zich voordeed uitstekend uit! Wat te denken van een bord dat niet zozeer voor zijn hoofd maar naast zijn hoofd gehouden wordt?! Waarbij het woord OOK een wezenlijke rol in lijkt te spelen. Of wat te denken van de verschillende exposities die op het punt staan geopend te worden?


Vandaag is immers de dag dat de Kunst10Daagse een aanvang kent. Waarbij de kunstenaars zich hebben gevestigd op de plekken die zij voor de zoveelste keer hebben mogen innemen, nadat er de afgelopen jaren waarschijnlijk al afspraken zijn gemaakt en de bonte kermis van dingen een aanvang neemt. Waarbij Kees al eerder heeft laten blijken niet aan deze kermis meer deel te gaan nemen. En zich aan deze uitspraak houdt.

,


Een kwestie van niet alleen een principe, het ‘statement’ dat hij hierbij maakt wordt niet door iedereen gedeeld. Daar zijn de verschillende belangen waarschijnlijk debet aan. Dat neemt niet weg dat wij een bijzonder aangename middag achter de rug hebben, helaas geen CO2 overleg hebben kunnen voeren en dat de drank dit keer uit koffie en dat Bockse biertje bestond. En dat de vis ook dit keer aan de orde kwam, met dank aan Katinka die in d’Allerleifste niet alleen met haar aanwezigheid maar ook met haar werken mij wist te verrukken!