Verwacht niet te veel, dan valt het altijd mee! (Sprak de optimist tegen de realist en nam afscheid van de pessimist!)

Het behoeft geen betoog wanneer ik wederom een dag in gespannen afwachting ben van datgene wat mij vandaag dan weer te wachten staat. Dat neemt niet weg dat anderen de moeite nemen om mij te bellen, te informeren naar mijn huidige omstandigheden, maar wanneer deze omstandigheden weinig veranderen ontkom ik er niet aan om terug te vallen op datgene wat ik al eerder naar voren heb gebracht. En wanneer daarnaast ook nog eens mijn muis het verdomd om activiteiten te vertonen, ik wel wat loop te klooien met dat wat mij wel ten dienste staat, kan ik hooguit een beetje medelijden met mezelf op te wekken, een beetje af te wachten tot het later wordt dan wel stomweg de tering en de nering de gelegenheid te geven om daar waar nodig, de nodige ingrepen naar voren te gaan brengen. Geen kwestie van afwegen, wikswegen kenmerken zich in deze periode door een zekere duisternis dat niet veel meer is dan een mist die zich niet direct rond mijn hoofd beweegt. En waar ik voorheen kon beschikken over een wild kronkelende geest, ik niet veel meer hoefde te doen dan wat zich voor mijn ogen voltrok in een bepaald kader te plaatsen dan wel naar voren te brengen, dat ontbreekt mij stelselmatig. Een beetje het bed op dan wel neer bewegen, het ontbijt dat mij bepaald niet weet te behagen, een beschuit en de muizen die het verdommen om zich te laten zien en dan die muis die ervoor zorgt dat ik met mijn vinger over dat touchding bazel, op zoek ga naar foto’s en onderweg ergens de weg kwijt raak, een cursus hoe om te gaan met deze nieuwe top laat waarschijnlijk de lap erop. Wanneer dan ook nog eens een litteken van zo’n 45 centimeter begint te jeuken, morgen weer de nodige krammen verwijderd gaan worden, het infuus wordt verwijderd en ik gewoon waar aan de pillen ga, de rolstoel die elders op mijn lengte was afgesteld mogelijk alweer een andere bestemming heeft gekregen dan, ja dan, zal ook aan mijn huidige verblijf een einde komen en kan ik me opmaken voor wederom een opname om dan…

misty