Voor de afleiding desnoods

Voorlopig hoef ik even geen pakketjes te verwachten. De laatste vandaag binnen en morgen gaat er weer een groot pakket op de post. Heeft weinig te maken met het stimuleren van de economie maar meer met de wensen van anderen in den verre.

Dan gaat de telefoon. Ria aan de lijn. ‘Stuur het pakket nog maar niet op!’ ‘Hoezo?’, vraag ik en dan komt de donderslag. Het huis wat ze nu huren dienen ze eind april te gaan verlaten. En dat zorgt opeens voor rimpelingen die mogelijk door de naderende storm in de aankomende tijd zullen gaan aanwakkeren. Dacht ik even dat ze daar wel goed zaten, staat ook daar de wereld op z’n kop. En wat te denken wanneer zij wel dat land moeten gaan verlaten.

De thuisreis zal ook met de nodige toestanden gepaard gaan, Oostenrijk geeft wel doorgang indien je een volle tank benzine hebt en het land spoorslag gaat verlaten, maar dan doemt Duitsland op. Kunnen ze daar wel in een hotel onderdak vinden, een camping desnoods waar de voorzieningen gesloten zijn, en hoe zullen zij zich dan gaan houden?! Nu nog niet direct aan beren denken maar dat die zich tot nu nog steil in de bossen schuil hielden, ook dat geeft te denken. Zodat deze tamelijk rusteloze dag opeens in een ander avondlicht komt te staan. En dat zal de rust zo her en der niet ten goede komen, dus doe ik toch maar weer wat plaatjes vanuit elders. Voor de afleiding desnoods…