VW Polo Harlekin

Nadat ik gisteren mijn ballast heb ontlast, kan ik vandaag weer met een rustmakend gevoel door straat en laan naar buiten gaan. Een krant wegbrengen bij een nicht, een loopje maken door een mij onbekende wijk en kom aldaar wat zaken tegen die een deel van mijn belangstelling weet te prikkelen. Wat te denken van een voormalige brandweerwagen die met een anderhalve meter sticker onderweg is om de tand des tijds te doorstaan.

Of een Italiaans aandoende Mercedes, omgebouwd tot een camper, waarbij de eigenaar zich waarschijnlijk in een hoekhuis schuil houdt. Een aanhangwagentje, een motor waar de roest van afdruipt, een voortuin die doet vermoeden dat de tuin zich mogelijk achter de schutting verbergt, de gordijnen gesloten en wanneer de andere huizen doen denken aan een gemiddeld gezin met een gemiddeld inkomen, zal het mogelijk een alleenstaande zijn die zich geen ene mallemoer van wat de omgeving van hem kan denken aantrekt. Heerlijk zo’n parvenu, een dwarsligger die er alles aan gelegen is om zich van de Grootste Gemene Deler te onderscheiden. Een voorbeeld van dat Kleine Gemene Veelvoud…


Of van een automobiel die als een Harlekijn het straatbeeld weet op te leuken. Een VW Polo Harlekin, waarvan even ruim 3800 exemplaren op de markt zijn verschenen. En wanneer zo’n automobiel zich voordoet in de Stad Schagen, ontkom ik er niet aan om daar net alleen melding van te maken, maar ook te voorzien van een aantal beelden.

En als tegenhanger een meer dan uit zijn of haar kluiten gewassen van een Amerikaan die niet alleen groter, breder en langer is dan de gemiddelde Europese automobiel. En slurpen… als een dragonder!