WACHT!

W A C H T! Nog even met het beste wensen, want voor je het weet is ook deze dag weer om en maken we ons op voor de volgende serie onheilstijdingen die ons stellig te wachten staan. Desondanks niettegenstaande dat het een ander jaar is geworden, dat alle hoop is gevestigd op dat vaccin en dat Nederland ook nu weer op ‘sijn saeck’ zal blijven letten met de kapitein en zijn stuurman die niet beter weten te doen dan de daarvoor in het leven geroepen instanties nog wat nader uit te laten leggen hoe het in Nederland op dit moment is gesteld. Een vorm van ongesteldheid bekruipt mij, hoewel ik geen enkel idee heb wat ongesteldheid voor een vrouw kan betekenen…
En hoe dit zal zijn voor een genderneutraal individu, daar kan ik me geen beeld bij vormen. Wat betekent dat mijn voorstellingsvermogen zeer beperkt is en dat mijn empathisch vermogen diezelfde kant op gaat. Welkom dus in 2021, en waar ik wat beelden op oudejaarsdag heb gemaakt, daar wil ik je juist vandaag deelgenoot van maken. Legaal weliswaar, waar illegaal voor de overgang van oud naar nieuw alles uit de kast, onder het bed, in het boetje dan wel verborgen in het stro van een bouwvallig schuurtje alsnog voor een wat dunnere mist van vuur en rook en knal ervoor zorgt dat een groot gedeelte voortijdig het luchtruim heeft weten te vervuilen.

Vuur werk aan het werk en geen handhaver in de buurt, maar alles dat vroegtijdig tot ontploffing is gebracht, kan niet nog een tweede keer voor spatten zorgen. Naast een veiligheidsbril zijn we ook nog eens gezegend met een mondkapje, terwijl het virus voorspoedig muteert. Brexit een feit en als eerder naar voren gebracht een variant op de Engelse Ziekte er alles aan gelegen is om de basisscholen van een nog wat langer durende kerstvakantie te gaan voorzien.


En waar appelflappen een tweede kans krijgen, de oliebollen ervoor zorgen dat menigeen de nacht doorbrengt met nog maar een paar Rennies, breekt bij het ander het zuur op na een overvloedig bezoek aan de toiletpot waar restanten van de Gourmet, vermengd met rozijnen uit die oliebollen, de stukjes camembert wedijveren met zaken die doen denken aan de schubben van een vis, de bitterballen zich mogen verheugen met het vlees van een saucijzenstaaf en dat in dit geheel de gal nadat alles is uitgekotst van een diffuus laagje weet te voorzien.


Ik bedoel maar, na deze onthullingen rest mij niet veel meer dan een… vul ook dit keer de rest zelf maar in!