Wat een wereld, wat een land…

Het maakt niet uit welk blad je ook openslaat, maar alles draait tegenwoordig om grensoverschrijdend gedrag. Of dit nu bekende Nederlanders betreft dan wel Nederlanders die de Grens overschrijden om in het omringende buurland goedkoop benzine te tanken, een biertje of wat te nuttigen, kleren te kopen in de Sale, een Bourgondische maaltijd voorgeschoteld te krijgen, dat alles gaat met het nodige lawaai gepaard en waar de Geest in Nederland vergeefs probeert om weer in de fles te komen, lijkt het raadzaam om wederom met de rem naast het gaspedaal voorzichtig gas te gaan geven en begint niet alleen de motor te stotteren, maar loop je ook nog eens de kans dat de motor afslaat, de versnellingsbak begint te steigeren, de transmissie op het punt staat om met sensoren aan te geven dat de olie op een veel te hoog niveau is gekomen en waar de mogelijkheid bestaat dat de vlam in de pan slaat, doen chefs er alles aan om het eten niet te laten verbranden.

De sauzen sudderen, het suddervlees maakt zich op om Rendang te gaan worden en van de weeromstuit laten de uien zich bruin bakken. Waardoor hachee in combinatie met Rode Kool de puree aan het denken weet te zetten.
Een stoofpeertje van Wildeman doet de rest en waar alcohol verdampt, komt de lucht van Cointreau tevoorschijn. Chateau Briand met Sauce Bearnaise als hoogtepunt van de dag en waar een mosselvisser zich opmaakt om met zijn pannetjes verse mosselen de verkleumde strandwandelaar tegemoet te komen, winkels zich kunnen permitteren om mensen in nieuwe jassen te helpen, sjaals en handschoenen niet aan te slepen zijn, de overgebleven schoenwinkels er alles aan gelegen is om de ontstane voorraad zo snel mogelijk de deur uit te helpen, het passen van schoenen in een fysieke winkel alle recht doet aan dat fysieke en het bestellen via de online mogelijkheden een dieptepunt bereikt, er geenszins een hallelujakreet valt te horen achter die verantwoorde mondmaskers (van kapjes kan immers geen sprake meer zijn), Ernst met de ernst van Ernst zijn eerste persco achter de rug heeft, dat alles zorgt ervoor dat de Stilte in de Stad voor een moment doorbroken is.


Om 17.00 uur dienen de deuren te sluiten en waar de Supermarkt het genoegen heeft om tot 20.00 uur open te blijven voor die ene vergeten boodschap…


Wat een wereld, wat een land, een land waar je op een ander moment in een andere tijd misschien weer trots op mag zijn!