Wat te zeiken?!

Als alles gaat zoals het gaat, dan valt er niets te klagen. Toch heb ik het idee dat we heden ten dage in een klaagcultuur zijn beland. Waar ik dan mijn portie aan weet toe te voegen. Want ook ik heb de neiging om mee te heulen met dit volksvermaak. Hoewel, van vermaak kan bijna geen sprake zijn. Iemand roept wat, iemand aapt hem na en voor je het weet is iedereen aan twitteren.


Leiders zijn voorgangers geworden en waar ooit sprake was van een zuivere moraal, wordt dit steeds meer met grote voeten getreden. Vertreden desnoods, maar daar zal de Nederlandse Taal wel weer een stokje voor steken.
Gelijk in het verleden programma’s op de buis te vinden waren, die een vorm van een krijgslied naar voren bracht: ‘Dat is uit het leven gegrepen, dat is uit het leven een greep, het geluk is altijd met de lepen, dat is…’ en dan mocht je zelf invullen wat op dat moment op jouw hart lag, alvorens daar een moordkuil van te maken.


En over moorden gesproken: wie heeft de laatste onschuld vermoord?! Of is dit slechts een poging om onder een straf uit te komen? Gelijk ook de kuisheidsgordel hooguit ergens in een museum te vinden valt, zo ook kan het laatste opzienbarende feit omtrent een Bekende Nederlander niet veel meer halen dan wat tijdschriften die zich met niet veel anders bezig houden. Van vreemdgaan kan geen sprake zijn wanneer er sprake is van een open relatie en waar ooit in de jaren zeventig sleutelclubs bestonden, is dat door de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming door het verstrekken van condooms ook een stille dood gestorven.


Kapot dus in plaats van kapotjes… En waar iets nieuws wordt aangeschaft, loop je de kans dat dit op termijn het af laat weten door kapot te gaan. Waardoor kapot op dit moment in diverse kleurstellingen naar voren komt. Geen idee omtrent het klagen dat ik tegen blinde muren doe, een Klaagmuur als elders laat zich niet zomaar weg poetsen.


En van dat klagen, een enkelvoudig schouder ophalen volstaat in de regel, dus laat gaan wat komt en als het komt… gewoon laten gaan!