houdbaarheid: WEELDE

Ook zoiets! Met wat variabelen komen langs droog, nachtelijke reparatie, poppy en Groovy. Een kwestie van smaak en een kwestie van een ruim gevulde portemonnee. Iets dat mijn verbazing weet te wekken en waar ik absoluut niets mee heb. Het staat in Vrij, het weekend magazine van de krant onder de noemer mode en beauty. Neem nu Droog: Aveda heeft een nieuw product toegevoegd aan de Nutriplanish collectie. Dat is een serie haar producten met daarin Aveda’s superfoodcomplex, waarin onder meer granaatappelolie, organische kokosolie en mangoboter is verwerkt. Het nieuwste product is een daily moisture treatment. Uiteraard is alles van Aveda en dus ook deze 99 procent natuurlijk, crueltyfree, vegan en siliconenvrij. 250 ml voor het luttele bedrag van36,50 euro.

En dan de (n)achtelijke reparatie. Van esteelauder. Advanced Night Repair met het synchronised multi-recovery complex. Samen met de chronolux power signal technology zorgt de Night Repair voor een natuurlijk herstel van de huid. Advanced Night Repair synchronized multy-recovery complex, 30 ml voor 86 euro. Dan stellen we voor poppy. En wanneer Jo Malone zijn Scarlet Poppy cologne intense, van 50 ml voor 95,50 aanprijst zijn het de volgende zaken die deze geur zo bijzonder maken. Extravagante en exotische papaver (waar ken ik dat nog meer van…?!) afkomstig van de wilde Aziatische steppes met fluweelachtige iris, tonen van gerst, tonkabonen en sappige vijgen die wel enige tijd vergen. Maar dan heb je wel wat!


Maar het kan nog gekker: Groovy! ‘Groove is in the heart’, zong Deee-Lite in 1990. Jusbox Night Flow, een eau de parfum van 78 ml voor de prijs van 180 euro. De geur wordt omschreven als intens en krachtig, met framboos, saffraan, roze peper, osmanthus, jasmijn en een leerachtig akkoord als basis. Hoe bedenk je zoiets en wanneer je weet dat de bijenkorf garant staat voor het merendeel van deze geuren, kan het haast niet anders dan dat menigeen van zijn stokje gaat. Was het alleen maar door het feit dat de portemonnee ternauwernood deze weelde kan gaan dragen!