WERK in UITVOERING

Als het aan mij ligt, maar vaak ligt het niet aan mij meer aan de omstandigheid. En het zijn vaak die omstandigheden dei er zorg voor dragen dat de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Waardoor het lijkt dat er geen sprake kan zijn van enige keuze, ook dat is niet geheel waar. Het is soms roeien tegen de stroom in, met riemen die doen denken aan een hefboom door het water heen ploetert, een polsstok aan een touwtje dan wel een inval die weinig weg heeft van een zoete inval laat staan een nogal zure smaak achterlaat. Waardoor ook vandaag de toon is gezet en ik de dingen van gisteren vandaag op een rijtje ga proberen te zetten. Want ik heb er nog een paar bewaard van gisteren, terwijl over enige tijd morgen alweer om de nodige aandacht gaat vragen.

Een tredmolen waarbij de muis nalaat om te piepen, de kat besluit om dit keer niet in de gordijnen te klimmen, en de grijze golf een volgende groen golf mag gaan verwachten, het aantal besmettingen toeneemt en het weer zodanig van slag is dat ook dat niet zichtbare het hoesten, niezen en de aerosollen niet met zich laten sollen. Omtrent dat vaccin hoeven we niet direct blind te gaan varen en dat het gevaar steeds op een hoekje ligt te wachten, ook dat is een gegeven dat door het RIVM niet geheel en al uit te sluiten valt. Chaos dus in zekere zin, waarbij mijn woordkeus bepaald niet lichtvoetig dan wel lichtvaardig tot stand dreigt te komen. Ook dat is niet meer dan een constatering en wanneer ik op deze manier het tweede deel van mijn uitverkoren beelden vandaag van deze chaotische toelichting ga voorzien, doe ik bepaald geen recht aan de creator van juist die plastische beelden. Dus komt deze tekst geheel en al op MIJN CONTO te staan en valt er weinig te reclameren…