WIT/zwart 2

Ook zwart/wit kan kleur bekennen!

Doe maar! Neen, doe meer niet! Laat maar! Maar laat het daarbij niet zitten, dus.. doe maar en wanneer ik dit doe wordt het alsnog een lachertje! Bruto?! Nou, om eerlijk te zijn houd je dan nog minder over dan dat het netto wordt uitgekeerd. Netto dus? Nou, daar moet ik ook heel eerlijk gezegd nog een paar nachtjes over slapen. En over eerlijk gesproken: moet iedereen in die eerlijkheid mee delen? Of wordt het toch meer een vorm van ik een beetje meer dan jij. Dat heeft toch ook te maken met de verantwoordelijkheid die ik ongevraagd op mijn schouders heb gekregen, de nachten dat ik lag te woelen in bed, de ochtenden waarbij ik mezelf bij elkaar heb moeten rapen om wederom dat pak aan te trekken en te weten dat al mijn inspanningen, al die flessen met O2 niet het resultaat hebben opgeleverd dat ik me had voorgesteld.

En al die mensen die in eenzaamheid dat laatste restje van hun leven niet altijd even bewust hebben doorgemaakt…


Maar geldt dat geld dan ook voor de schoonmakers? Voor de medewerkers van de facilitaire dienst? Voor de uitvaartbranche die de uitvaart voor hun rekening hebben genomen? Voor medewerkers van een begraafplaats, een crematorium, voor de leveranciers die ervoor hebben kunnen zorgen dat het eten voor andere zorgvragers doorgang kon vinden, voor de administratie die ervoor hebben gezorgd dat de cijfers van opgenomen mensen en de overledenen ergens geturfd konden worden, de adviezen die gevraagd en ongevraagd aan de goegemeente zijn gepresenteerd, de mensen die van een bon zijn voorzien, de handhavers die zich als een Boa Constrictor in vele bochten hebben moeten wringen, en…


Laten we nog een drempel inbouwen: mensen die in aanmerking willen komen voor die bonus, dienen zelf een (onderbouwd) verzoek in te gaan dienen. Da’s goed!


En die kwestie van die 5 %?! Klinkklaar weggestemd!