zwart/WIT 3

Ook zwart/wit kan kleur bekennen!

Het moet welhaast kunst zijn! Om ongespoten knollen voor citroenen te verkopen, een mug tot buitengewone roze olifantjes te blazen, een paard in de gang de gelegenheid geven om zijn haver tot gort te gaan verwerken en wanneer dit niet lukt hooguit op de gestapelde pakken neer te gaan zitten. Zo bremzout heb ik het nog nooit gegeten en dat Himalaya zout inmiddels kan wedijveren met het zilt uit de zee waar ben ik dan in de regel mee bezig? Een vraag stellen is voldoen aan het zoeken naar het antwoord of iets anders in die zin. En wanneer van het een spontaan het ander tevoorschijn komt, heeft het veel weg van een onuitputtelijke trukendoos waarbij Hans Klok in het niets verdwijnt…


Natuurlijk laat ik me niet voor het lapje houden, mijn mond gaat immers schuil achter die lap en voor ik het goed en wel besef raak ik verzeild (op een schip van de Bruine Vloot die voor Pampus ligt!) in een discussie gelijk een gebed zonder end moet wedijveren met de Mei van Gorter. Onvervaard trek ik ten strijde tegen die niet zichtbare vijand die het op ieder willekeurig medemens gemunt heeft. Maar ook daar valt wel weer een mouw aan te passen door simpelweg de persen uit te persen om overuren te gaan drukken. En Mario is nog steeds bereid om daar zijn kinderlijke handtekening aan toe te voegen.

Geen Drachme maar een Draghi. Geen sjekkie maar een shaggie. Geen aap op zoek naar een noot en wanneer er sprake is van hoge nood is er geen toilet beschikbaar…
Een zootje flauwekul vandaag en dat nog steeds in het kader waar ik van de week mee begonnen ben: het zwarte/wit dit keer roet zwart. Want zwart is de kleur waar wij ooit voor de mensapen als onze voorouders bekend door zijn geworden, door verandering van een ander gen zijn wij nu in staat zijn om kleuren van mensen te kunnen onderscheiden.

Wat wit is, was ooit zwart, wat geel is, was ooit zwart en wat rood is waarschijnlijk idem. En dan heb ik het niet over mensen die pretenderen dat zij in plaats van rood, blauw bloed hebben. Maar wanneer zij een verwonding op lopen is het net zo rood als dat bloed van jou en mij. Dan zou je de bloedbanken met ingang van nu wel kunnen opdoeken!