WWW & www

Wik’s Wondere Wereld als tegenhanger voor het Wereld Wijde Web. Ik geef het je te doen! WWW tegenover WWW. De laatste zal in alle gevallen er met de buit vandoor gaan, de eerste zal hooguit in staat worden gesteld om een steentje in het geheel bij te gaan dragen. Waarschijnlijk meer een zandkorreltje dan dat er sprake is van een steentje…

Bescheidenheid is nu eenmaal een deugd, waarbij ik zo af en toe de neiging vertoon om dit in vormen van onbescheidenheid om te zetten. Want als een ander nalaat om je te kietelen, dien je dit zelf te doen.

Zoals vandaag, wanneer we (dat wil zeggen de DichtersKringAlkmaar) vanavond bezig gaat om niet alleen de werken op te gaan hangen, maar ook nog eens een blik te werpen op dat wat de andere kanten van de leden zijn, in de hoop (of liever gezegd de verwachting) dat dit ook buitenstaanders een genoegen zal gaan doen, dan kan het niet anders dan dat in stilte wordt voldaan aan die vorm van (on)bescheidenheid.

Moet echter nog even aan de slag, hetgeen de noemer krijgt van de mogelijke puntjes op de I van ik. Want een hoofdletter staat nu eenmaal garant voor iets zonder puntje. En van dat laatste maak ik maar even melding. Maandag, voorheen wasdag maar in mijn huidige zijn hooguit de mogelijkheid om het stof van de afgelopen week weer eens te gaan verwijderen.

De wetenschap echter dat al mijn berichten die ik in de loop der tijd op wikswegen heb kunnen plaatsen met een stofkam worden nageplozen, dat elders iemand met een bepaald iets bezig is om deze stofkam haarfijn uit te zoeken, hij daar waarschijnlijk wel een speciaal ontwikkeld programma op los zal laten en het de kunst is om met nullen 00000 (waar ik mezelf onder schaar) en enen (11111) het werk te laten doen, die hogeschool wiskunde is aan mij voorbij gegaan. Je kunt nu eenmaal niet (van) alles weten…